Tuesday, October 8, 2013

GARAM? OH YES!



Just 1 Less Teaspoon Slashes Heart Risks



Getting just a smidge less of this in your diet could really help your heart. 



We're talking about salt.


In a recent study, eating roughly 1 less teaspoon of salt a day was associated with a significantly lower risk of having a stroke or developing heart disease.




Fakta

- Garam meningkatkan kadar metabolisma dan memecahkan rangkaian lemak dan kolesterol 


- Melancarkan pengaliran jus hempedu, penting dalam pengawalan berat badan. 


- Dapat menyahkan toksin dan asid uric, dengan itu dapat merawat masalah gout dan sakit tumit. 


- Garam mengandungi unsur pembersih, penghilang lendir, bersifat penyerap dan mencegah bau busuk dan 
kerosakan lantas mengelakkan keracunan dalam perut.



- Garam mampu menyerap gas-gas lengai dalam perut dan usus.



- Garam merangsang kelenjar tiroid yang penting dalam pembinaan tulang yang kuat (bone minerlisation).



- Bersifat pengalir yang efisien



- Garam melancarkan system saraf dan pengaliran neuro transmitters yang menghantar isyarat kepada otak.



- Sifat penyerapan garam adalah faktor yang penting dalam rawatan kanser yang merupakan penyakit dasar.



- Garam menambahkan kandungan oksigen dalam darah yang sangat diperlukan untuk melemahkan virus kanser.






No comments:

Post a Comment

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...